Yhteinen terveysblogimme

22.08.2021

Tämän blogin tarkoituksena on koota yhteen ajatuksia muusikon terveysteeman ympäriltä. Kutsun teidät, opiskelijat ja opettajat, osallistumaan yhdessä tämän kirjoittamiseen. Kertokaa ajatuksistanne, kokemuksistanne, antaa vinkkejä.

Fyysisen ja psyykkisen terveyden ylläpito on perusta opintojen onnistumiselle. Vaikka olisi kuinka lahjakas tai taitava, ei tämä auta, jos ne menettää. Onneksi on paljon, mitä voimme tehdä ja suuri osa näistä asioista on yksinkertaisia. Omasta fyysisestä kunnosta huolehtiminen auttaa jaksamaan, ehkäisee rasitusvammoja ja on tärkeää psyykkiselle hyvinvoinnille. Viisi minuuttia fyysistä lämmittelyä ennen soittimen käteen ottamista virkistää ja valmistaa kehoa harjoittelua varten. Kysy kaverin kuulumisia, ilmaise huolesi, jos joku alkaa eristäytyä ja katoaa harjoittelukoppiin. Pidetään huolta itsestämme ja ihmisistä ympärillämme.

Kaikkea ei pidä yrittää tehdä heti. Pieni muutos auttaa ja vähitellen uudesta toimintatavasta tulee rutiini eikä se vaadi enää ylimääräistä keskittymistä tai yrittämistä. Sen jälkeen voi miettiä, mitä tekisi seuraavaksi. Kaverin voi pyytää mukaan kuntosalille tai lenkille, asioiden ei tarvitse olla monimutkaisia.

Tehdään yhdessä yliopistosta meille kaikille hyvä paikka opiskella.